Ongevallenverzekering Hasselt

 

Een ongevallenverzekering is allesbehalve een overbodige luxe voor inwoners van Halen, Hasselt en omgeving. Een ongeval is snel gebeurd en het kan iedereen overkomen. Het aantal ongevallen in het privéleven en de financiële gevolgen ervan worden vaak onderschat. Een deel van de kosten na zo'n ongeval wordt terugbetaald door het ziekenfonds of een verzekeraar, maar dat is meestal niet voldoende om u op lange termijn financieel te beschermen. Een ongevallenverzekering van Zakenkantoor Strauven Robert behoedt u voor een financiële kater.

Waarom het een goed idee is om een ongevallenverzekering af te sluiten in Hasselt

Waar u een ongeval op het werk kunt laten klasseren onder ‘arbeidsongeval’, is dit voor ongevallen die in privésfeer gebeuren niet het geval. Deze gelden niet als schadegeval en worden ook niet door uw brandverzekering erkend. U draait zelf op voor de kosten, tenzij u er als inwoner van Hasselt voor kiest om een ongevallenverzekering af te sluiten via een erkend verzekeringsmakelaar. Deze verzekering dekt een groot deel van de lading en beperkt zich tevens niet enkel tot uw woning. Ook ongevallen die zich voordoen in de tuin, tijdens het sporten of bij het uitoefenen van een hobby zitten inbegrepen in de clausule.

Neem geen risico’s en ga voor een volledig dekking

Wist u trouwens dat u een specifieke dekking nodig hebt als u huispersoneel tewerkstelt (tuinier, poetspersoneel et cetera)? Net zoals uw werkgever verantwoordelijk is voor u, bent u dat ook wanneer u personeel inhuurt om werkzaamheden in en rond uw eigendom uit te voeren. Heeft u vragen omtrent een ongevallenverzekering of komt u graag langs in ons kantoor te Halen, dicht bij Hasselt? Contacteer ons gerust.

Uzelf en mijn dierbaren beschermen

Hebt u zich verbrand tijdens het koken? Is uw kind slecht gevallen met de fiets? Heeft uw partner zich ernstig gekwetst tijdens het tuinieren? In die gevallen bent u gedekt door uw ongevallenverzekering ‘Privéleven’. Die verzekering dekt namelijk de lichamelijke letsels na een ongeval in uw privéleven.

Wat is inbegrepen bij een ongevallenverzekering?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden een dekking voor:

  • Medische kosten
  • Blijvende invaliditeit
  • Overlijden

Sommige ongevallenverzekeringen bieden u een uitgebreide bescherming:

  • Tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Psychologische bijstand
  • Enz.

De omvang van de dekking hangt af van het product. Zo zijn bepaalde sportactiviteiten of verkeersongevallen soms uitgesloten.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Bescherming ‘Huispersoneel’

Doet u af en toe een beroep op een poetsvrouw of tuinman? Dan bent u verplicht een ongevallenverzekering ‘Huispersoneel’ af te sluiten. Volgens de Belgische wetgeving moet iedereen die tegen betaling personeel tewerkstelt, dit personeel namelijk beschermen op de werkplek of op de weg van en naar het werk1.

Wat is inbegrepen bij een ongevallenverzekering Huispersoneel?

De meeste ongevallenverzekeringen voorzien in:

  • Terugbetaling van de medische kosten (hospitalisatie, behandeling enz.)
  • Vergoeding bij arbeidsongeschiktheid
  • Vergoeding bij overlijden

Bovendien dekken sommige verzekeringen ‘Huispersoneel’ het niet-aangegeven personeel. Neem zeker contact met ons op voor meer informatie.

[1] Iedere persoon die tegen vergoeding manuele huishoudelijke activiteiten uitvoert, is onderworpen aan  RSZ.